TR
EN

PGM GÖZETİM – Boru Hatlarında Akıllı Pig ( Intelligent Pig) yöntemiyle korozyon kontrolleri ve raporlandırılmasını hizmet kapsamına dahil etmiştir.

Paylaş
PGM GÖZETİM – Boru Hatlarında Akıllı Pig ( Intelligent Pig) yöntemiyle korozyon kontrolleri ve raporlandırılmasını hizmet kapsamına dahil etmiştir.

2003 yılında kurulan PGM Gözetim; Enerji, Çelik Konstrüksiyon ve Petrol-Doğalgaz boru hatları sektörüne yönelik üçüncü taraf gözetim (Third Party Inspection), sertifikalandırma ve kalite kontrol hizmetleri vermektedir. Özellikle petrol ve doğalgaz boru hatlarında korozyon kontrol ihtiyaçlarını dikkate alarak, ROMSTAR Malezya firmasıyla iş birliği ile akıllı pig (Intelligent Pig) yöntemiyle korozyon kontrolü ve raporlanmasını da hizmet kapsamına dahil etmiştir.

PGM Gözetim, Akıllı Pig ( Intelligent Pig) ile MFL (Manyetik kaçak akı) yöntemi ile Ultrasonik kalınlık ölçme yöntemleri kullanılarak boru hatlarının iç yüzeyinden korozyon kontrollerini yaparak raporlandırma hizmetleri vermektedir.
Kontrol ve raporlandırma API 1163 ve uluslararası standartlara göre yapılmaktadır. 
 
2013 Haziran ayında ROMSTAR-Malezya Firmasının Ceo’su Baharom HAMZAH‘ın PGM GÖZETİMİ İstanbul’da ziyareti ile iki firma arasındaki çalışmaların temelleri atılmıştır. 
Kuala Lumpur merkezli bir Malezya şirketi olan ROMSTAR, akıllı pig (Intelligent Pig) yöntemi ile boru hatları korozyon kontrolleri ile ilgili ekipmanların tüm tasarım ve imalatlarını kendi fabrikalarında yapmaktadır. 
 
Müşterilerine boru hattı korozyon kontrolleri raporlandırılması hizmetlerini sağlamak için yazılmış yazılım da Romstar’ın kendi bünyesindedir. Boru hatları Operatörleri Forumu (POF-Pipeline Operators Forum) yönetmeliğine uyumlu Boru hattı gözetim hizmetleri için yüksek çözünürlüklü MFL teknolojisini kullanan ve geliştiren Asya Pasifik bölgesindeki ilk şirkettir. 
 
ROMSTAR başarıyla Petronas Carigali, Petronas Gas, Talisman Malaysia, ExxonMobil, Chevron, PS Boru Hatları ve Global Offshore için akıllı pig (Intelligent Pig) yöntemi ile 2000km den fazla boru hattına korozyon kontrolü ve raporlandırılması hizmeti vermektedir. 
Genel Müdürümüz Arzu Yağcı’nın katılımı ile birlikte 4 kişilik uzman bir ekibimiz Malezya’da ROMSTAR’ı ziyaret etmiş ve konusunda uzman profesyonel bir kadro tarafından akıllı pig( Intelligent Pig) korozyon kontrolü ve raporlandırılması saha uygulamaları, sonuçların değerlendirilmesi ve raporlanması konularında 27-30 Ocak tarihleri arasında 4 günlük yoğun bir eğitim almıştır. Böylelikle akıllı pig (Intelligent Pig) ekipmanlarının imalat süreçlerinin yerinde incelenmesi fırsatına da sahip olmuşlardır. Ziyaret sırasında birlikte çalışma şartları belirlenmiş ve PGM-ROMSTAR arasında Türkiye ile birlikte Ortadoğu ve Afrika bölgesi üzerinde bulunan coğrafyada Akıllı Pig (Intelligent Pig) yöntemiyle korozyon kontrolü ve raporlandırılması için iş birliği protokolü imzalanmış ve çalışmalara başlanmıştır.
 
Akıllı Pig ( Intelligent Pig) yöntemi ile boru hatları kontrolleri avantajları
• 6’’ – 48’’ aralığında geniş uygulama alanları
• Hızlı uygulama ve raporlandırma
• Yüksek çözünürlükte ve boru hattında iç yüzeyden %100 tarama
• Hata yerlerinin ve boyutlarının tespitinde yüksek güvenilirlik
• GPRS üzerinden boru hattının haritalandırılabilmesi
® 2015 Tüm hakları PGM Proje Gözetim Mühendislik tarafından saklıdır.
Kısıklı Mah. Alemdağ Cad. No:60 Masaldan İş Merkezi B Blok Kat:4 D:10 Üsküdar/İstanbul